top of page
iStock-1287316767_edited.jpg

Kittekottarna och de gyllene Hasselstjärnorna

White%20Gradient_edited.png

I en tid då kyla och mörker håller oss inomhus så finns det inget mysigare än att tillsammans läsa en förtrollande saga.

Vintersagan om Kittekottarna och de gyllene Hasselstjärnorna är en snäll berättelse som passar från 4-5 år och uppåt. Vissa karaktärer från Nissebreven återkommer i sagan.

Recension från Boklunga.se

"Själva känslan med boken är verkligen magisk. Och jag kan tänka mig att livliga barn kommer sitta som små ljus när man läser den tillsammans. Vissa stunder frå jag samma känsla som när jag läst Selma Lagerlöfs Julrosen. Det är verkligen en snäll och mysig historia med superfina illustrationer".

Vintersaga.jpg
Vintersaga.jpg
Vintersaga.jpg

Berättelsen utspelar sig i ett land långt bort och för länge sedan. Två små pojkar får uppleva ett fantastiskt äventyr när de rider på en förtrollad bock till en plats där Kittekottarna bor. Kittekottarna vaktar de gyllene Hasselstjärnorna som är magiska och kan uppfylla en önskan. Under en sagolik natt får pojkarna träffa Eldprickar, Tisteltusslingar, Silverknisslor och många fler.

Sagan öppnar upp för många nyfikna tankar och hjälper även till med språkutvecklingen.

Vintersagan är på 9 stycken A4-sidor inklusive vackra illustrationer målade av Josephine Lawrence.

Ett utkast från sagan:

"Bocken som hade blivit förtrollad kunde nu springa 1000 steg där den tidigare bara tog ett. Eldpricken flög framför dem och visade vägen till Aftonstjärnan. Bocken sprang genom skogar och över berg och dalar. Det kändes som de flög fram över marken och både Wilmer och Filip tjöt av skratt.

Pojkarna visste inte om det då men nyfikna ögon från andra magiska varelser följde deras resa. Det var Sidenknisslor och Tisteltusslingar som bodde i skogarna. Mummeltrumpar och Myrmankar som bodde på ängarna. Granitluvor som bodde i bergen och Silverhumpar som bodde i havet. Alla hade väntat på den här kvällen, nu skulle det bli kalas ..."

Sagan går att beställa som en digital PDF som du själv skriver ut eller läser på t.ex. en Ipad.

White Gradient
bottom of page