top of page
iStock-487300478_edited.jpg

Nissebrev Julkalender®

White%20Gradient_edited.png

Nisse flyttar in till er den 1 december och lämnar ett litet brev varje dag, fram till julafton, som innehåller bus, uppdrag och andra roligheter. Han sover oftast på dagen och är vaken på nätterna.

Är det första gången du använder Nissebreven så välj upplaga År 1. I dessa brev får barnen lära känna Nisse och hans vänner lite bättre och är en bra grund inför uppföljarna År 2 till År 5.  Varje år innehåller nya bus och äventyr.

Välj mellan Standard (ett barn), Syskon (flera barn) eller Förskola (grupp).

Nissebrev Julkalender® är för dig som vill ha en annorlunda, personlig och rolig adventskalender till ditt barn. Eller för att du helt enkelt inte vill eller orkar köpa 24 stycken små presenter att lägga i en julkalender.

Jag skrev dessa Nissebrev till mina söner och det blev en succé! De älskade att läsa om Nisse som flyttade in till oss och de tyckte det var roligt att även få lära känna Nisses vänner Skåpsknyttan, Knorrhatten, Silverhumparna, Myrmanken, Mummeltrumpen och många fler.

Det är 24 brev som innehåller bus, uppdrag och charmig text. 

Tanken är att Nissebrev Julkalender skall minska stress och skapa julmagi under hela december, så du kan själv välja vilken ambitionsnivå du vill ligga på. Du behöver inte använda alla brev och förberedelserna är enkla. Du kan justera texten medans du läser breven för att passa in i din livssituation.

Alla brev är i A5-format (2st /A4).

Du kommer få tips till varje brev för att göra Nissebreven extra magiska, exempel:

Brev 2: Lägg några avbrutna tändstickor vid adventsljuset. Gör en säng av strumpor åt Nissen, låt barnet få leta efter sängplatsen.

Brev 13: Lussebulle till frukost? Häll ut mjöl på köksbänken och gör små fotspår i mjölet. Lägg ut bröd eller fågelfrö till fåglarna.

Många beställare har kompletterat breven med en nissedörr (jag säljer inte dessa) och det fungerar utmärkt men är inget måste! Det går inte att få namn i breven i dagsläget.

Breven finns i tre versioner; Standard (du) och Syskon (vi/ni) som baseras på samma text. Förskola (vi/ni grupp) som består av 17 förskolebrev och de är baserade på den reviderade läroplanen för förskola Lpfö 18.

För inspiration gå in på Instagram @nissebrev.se #nissebrevjulkalender #nissebrev

Blue to Cream Gradient
White Gradient
bottom of page