iStock-487300478_edited.jpg

Nissebrev Julkalender®

White%20Gradient_edited.png

Nisse flyttar in till er den 1 december och lämnar små brev varje dag, fram till julafton, som innehåller bus, uppdrag och andra roligheter.

Är det första gången du använder Nissebreven så välj upplaga År 1. I dessa brev får barnen lära känna Nissen och hans vänner lite bättre och är en bra grund inför År 2 osv. Varje år innehåller nya bus och äventyr.

Välj mellan Standard (ett barn), Syskon (flera barn) eller Förskola (grupp).

Breven går att beställa färdigtryckta eller som en digital PDF som du själv skriver ut.

Nissebrev Julkalender® är för dig som vill ha en annorlunda, personlig och rolig adventskalender till ditt barn. Eller för att du helt enkelt inte vill eller orkar köpa 24 stycken små presenter…

Jag skrev dessa Nissebrev till mina söner och det blev en succé! De älskade att läsa om Nisse som flyttade in till oss och de tyckte det var roligt att även få lära känna Nisses vänner Skåpsknyttan, Knorrhatten, Silverhumparna, Myrmanken, Mummeltrumpen och många fler.

Det är 24 brev som innehåller bus, uppdrag och charmig text. Ett extra brev är endast en brevmall så du själv kan skriva brev om det skulle behövas, dock för hand.

Alla brev är i A5-format (2st /A4).

Du kommer få tips till varje brev för att göra Nissebreven extra magiska, exempel:

Brev 2: Lägg några avbrutna tändstickor vid adventsljuset. Gör en säng av strumpor åt Nissen, låt barnet få leta efter sängplatsen.

Brev 13: Lussebulle till frukost? Häll ut mjöl på köksbänken och gör små fotspår i mjölet. Lägg ut bröd eller fågelfrö till fåglarna.

Många beställare har kompletterat breven med en Nissedörr (jag säljer inte dessa) och det fungerar utmärkt men är inget måste! Det går inte att få namn i breven i dagsläget.

Breven finns i tre versioner; Standard (du) och Syskon (vi/ni) som baseras på samma text. Förskola (vi/ni grupp) som består av 17 förskolebrev och de är baserade på den reviderade läroplanen för förskola Lpfö 18.

För inspiration gå in på Instagram @nissebrevjulkalender eller @nissebrev.se

Konceptet Nissebrev tror jag ursprungligen skapades i Norge och kom till Sverige för många år sedan. Jag vill tro att mina Nissebrev är något alldeles extra och jag är stolt över att det är jag som har tagit fram de första pedagogiska Nissebreven till förskolor. Vem vet, det kanske även blir en version till grundskolor nästa år (2020). 

Blue to Cream Gradient
White Gradient