top of page

Sluta med napp - breven

White%20Gradient_edited.png
Alla_tre_edited.png

Lär känna den snälla räven Videtuss och hans vänner Stubbegubben och Fröken Uggla.

 

På ett pedagogiskt, spännande och roligt sätt hjälper Videtuss ditt barn att sluta med napp inom några dagar.

Passar från 3 år.

Nappen betyder trygghet och tröst och det är ofta en jobbig upplevelse att sluta med napp.

 

Det ingår fem stycken A4 brev samt tips och trix till varje brev. Breven är skrivna som en brevsaga med vackra illustrationer av konstnären Josephine Lawrence.

 

Det medföljer en gåva från Videtuss som ni kan välja att ge till ert barn när ni läser det sista brevet. Det är ett halsband med en liten “gyllene” napp, ett tack för att ert barn gett bort sina nappar till en bebis. Videnappen skapar samma känsla som att få en medalj. Halsbandet blir en symbol för barnet som lyckats genomföra en jobbig förändring och hen kan känna sig riktigt stolt över sig själv.

 

Breven skrevs av mig, Malin, tillsammans med Maria Nyström. Vi testade breven på Matilda 3 år, som inte ville sluta med napp.

 

Eftersom brevkonceptet Nissebrev Julkalender gjort en sådan succé i många hem kom vi på att brev där Matilda fick lära känna den snälla räven Videtuss kanske kunde få henne att förstå att det finns andra sätt att finna tröst. Redan efter första brevet så ville Matilda ge bort hälften av sina nappar till Videtuss och efter några dagar tog hon själv beslutet att det var dags att ge bort resten av napparna. Vi dokumenterade hela upplevelsen och ni kan läsa mer i Matildas nappdagbok.

Videtuss_update_edited.png

Brev 1

Barnet får lära känna Videtuss och att det snart är dags att ge bort napparna till en bebis. Begränsning av nappanvändning. 

Brev 2

Videtuss träffar Stubbegubben och de pratar om vilka andra saker än nappar som kan ge tröst och vara mysigt.

Stubbegubbe_update%20(1)_edited.png
FrokenUggla_edited.png

Brev 3

Nu har bebisen fötts och det är dags att slå in alla napparna i ett fint paket som Videtuss hämtar.

Brev 4

Videtuss berättar om napparnas spännande resa till bebisen. Barnet får ett halsband med en Videnapp som ligger i en vacker organzapåse.

vaggascen3_edited.png
napp_produktbild2.jpg

Extrabrev

Videtuss och Fröken Uggla pratar om hur det är att vara liten men ändå bli stor. Bekräftar barnets känslor.

White Gradient
bottom of page